Nedjelja, 21. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

TK: Pravosudne institucije primaju 33 pripravnika volontera

sudTuzla3
Preuzmite sliku

Vlada Tuzlanskog kantona na današnjoj sjednici između ostalog je odobrila prijem 33 diplomirana pravnika u svojstvu pripravnika-volontera za potrebe pravosudnih institucija u nadležnosti Ministarstva pravosuđa i uprave Tuzlanskog kantona.

“Volonteri će biti primljeni bez zasnivanja radnog odnosa, na period od dvije godine, a radi stručnog osposobljavanja za samostalan rad na poslovima iz svoje struke i stjecanja potrebnog radnog iskustva. Gledano prema pravosudnim isntitucijama u Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona predviđen je prijem tri volontera, koliko je predviđeno i u Općinski sud u Gradačcu i Općinski sud u Banovićima. U Općinski sud u Tuzli je predviđen prijem devet volontera, u Općinski sud u Živinicama predviđen je prijem šest volontera, dok su u Kantonalni sud u Tuzli, Općinski sud u Gračanici, Općinski sud u Kalesiji i Općinski sud u Lukavcu predviđeni prijemi po dva volontera. U Kantonalno pravobranilaštvo planiran je prijem jednog volontera”, naveli su iz Vlade TK.

Uslovi i način prijema pripravnika-volontera, utvrdit će se javnim oglasom koji će raspisati pravosudne institucije, a koji su dužne objaviti u najmanje jednom dnevnom listu i na web stranici institucije. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,