Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Teretna vozila u BiH pozvana na oprez zbog rizičnih preticanja: Gužve se smanjuju, ali oprez ostaje važan

Preuzmite sliku

Povoljni vremenski uslovi pogoduju nesmetanom saobraćanju na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini.

Nakon jučerašnjih gužvi i nepreglednih kolona vozila na putnom pravcu Sarajevo-Mostar, jutros je situacija mnogo bolja i za sada se saobraća bez zastoja, uz slabiju frekvenciju saobraćaja.

Vozači se savjetuju da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila. Obratite posebnu pažnju na povećan broj motociklista i biciklista, naročito u užim gradskim centrima.

Vozači teretnih vozila mole se da, kada iza sebe primjete dugu kolonu putničkih vozila, nakratko se isključe iz saobraćaja, kako bi se izbjegla rizična preticanja.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na putnim pravcima: Jablanica-Mostar (u Donjoj Jablanici), Čevljanovići-Nišići, kao i na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.

Zbog većeg klizišta na magistralnom putu Foča-Goražde (kod mjesta Filipovići), saobraća se otežano, jednom trakom.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu M-6 (Ljubinje-Trebinje) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473). Vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnom prelazu Bosanska Gradiška pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja.

Savjetujemo da se na vrijeme informišete o stanju na putevima i graničnim prelazima, kako bi izbjegli nepotrebna čekanja.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje