Nedjelja, 19. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sud u Tuzli: Potvrđena optužnica protiv supruga ubijene Svetlane Seferović

Preuzmite sliku

Kantonalni sud u Tuzli potvrdio je optužnicu protiv Zarifa Seferovića (53), koja ga tereti da je u junu ove godine, sa još jednom osobom, ubio svoju suprugu Svetlanu Seferović u naselju Bašigovci, opština Živinice.

Ubistvo je počinjeno 16. juna u automobilu, tako što su Seferović i saputnik ispalili u Svetlanu tri hica iz pištolja.

Seferovićeva supruga zadobila je povrede glave, grudnog koša i stomaka, nakon čega je preminula, saopšteno je danas iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Osoba koja je bila sa supružnicima u automobilu nije dostupna organima krivičnog gonjenja u BiH, a prema informacijama kojima raspolaže tužilaštvo, nalazi se na području Njemačke. Ova osoba nije ispitana, te se prije toga istraga ne može okončati i donijeti tužilačka odluka i za ovu osobu.

Kantonalno tužilaštvo je, uz podignutu optužicu protiv Seferovića, predložilo Sudu da mu produži mjeru pritvora.

Kantonalni sud Tuzla je mjeru pritvora optuženom ukinuo i zamijenio za mjere zabrane: oduzimanje pasoša i lične karte, zabranu napuštanja boravišta, zabranu sastajanja sa svjedocima, obavezu javljanja nadležnoj policijskoj stanici i obavezu da se odaziva na sve pozive nadležnog suda.

Na rješenje i odluku Kantonalnog suda Tuzla, tužilac je podnio žalbu Vrhovnom sudu Federacije BiH.

Prije pravosnažnosti rješenja kojim mu se određuju mjere zabrane, Seferović je prekršio mjere zabrane te je juče uhapšen na području opštine Maglaj.

Tužilac je istog dana kantonalnom sudu Tuzla predložio da se optuženom odredi pritvor radi kršenja izrečenih mjera zabrane. Ročište za određivanje pritvora održaće se pred Kantonalnim sudom Tuzla. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje