Srijeda, 17. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sud u Ljubuškom ublažio mjere protiv bivšeg rukometaša Buntića

Preuzmite sliku

Sud u Ljubuškom ublažio je mjere prema bivšem hrvatskom rukometnom reprezentativcu Denisu Buntiću, koji se više ne mora svakoga dana javljati u policiju, što je određeno zbog sumnji da je potkraj septembar ove godine pretukao suprugu.

”U odnosu na izrečene mjere zabrane prema osumnjičenom D.B. (obvezno javljanje u policijsku upravu i zabrana prilaska) rješenjem nadležnog suda od 30. novembra, a nakon provedene kontrole, mjera obveznog javljanja je ukinuta, dok je i dalje na snazi mjera zabrane prilaska – rekla je Feni viša stručna suradnica i službenica za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva ŽZH Široki Brijeg Petrunjela Matijević.

Kako je dodala, na tu odluku suda Tužiteljstvo je uložilo žalbu o kojoj još uvijek nije odlučeno.

U Tužiteljstvu je još uvijek u toku istraga protiv osumnjičenog D.B. zbog nasilja u porodici i nedopuštenog držanja oružja ili eksplozivnih tvari.

”Poduzimaju se potrebne istražne radnje u cilju prikupljanja dokaza i okončanja predmeta istrage, a još uvijek nisu dostavljeni rezultati vještačenja, dok će o tužiteljskoj odluci javnost biti pravovremeno obaviještena”, kazala je Matijević.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje