Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sud proglasio krivim Mlađena Božovića zbog nasilničkog ponašanja

Preuzmite sliku

Općinski sud u Sarajevu proglasio je krivim Mlađena Božovića zbog krivičnog djela nasilničkog ponašanja.

Pravomoćno je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 10 mjeseci s tim da se kazna neće izvršiti ukoliko optuženi u roku od dvije godine od pravosnažnosti presude ne učini novo krivično djelo, saopćilo je Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo.

Osuđen je da je 14. maja 2015. godine u prostorijama Fonda za povratak u BiH, nakon kraće prepirke, obratio se povišenim tonom uposlenici I. L., koja je obavljala funkciju tehničke sekretarke u Fondu i u tom momentu je kopirala dokumentaciju.

Vrijeđajući je zatražio je dokumentaciju a nakon što je I. L. odbila predati, rekavši da samo radi svoj posao, nastavio je da viče te otrgnuo iz njenih ruku dio dokumentacije, tražeći joj da preda ostatak.

Zatim ju je zgrabio rukama za ramena i grubo odgurnuo prema stolicama i stolovima koje su se nalazile u kancelariji, usljed čega je ona pala preko stolica. Kada je krenula da izađe iz prostorije, uhvatio ju je za lijevu nadlakticu ruke okrećući lijevo-desno, a potom vrteći u krug, pri čemu je I. L. zadobila lake tjelesne povrede, navedeno je u saopćenju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje