Srijeda, 29. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sud BiH privremeno oduzeo imovinu vrijednu više od 1.000.000 KM

Preuzmite sliku

Sud BiH je donio je privremenu mjeru oduzimanja imovine protiv osumnjičenog lica čiji su inicijali O.O. iz Sokoca i njemu povezanih trećih lica ukupne vrijednost 1.171.236 KM, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Sud BiH je donio ovo rješenje postupajući prema prijedlogu Tužilaštva BiH, a sve na osnovu izvještaja o finansijskoj istrazi Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske, a radi obezbjeđenja u cilju sprečavanja korišćenja, otuđenja i raspolaganja imovinom kao što su nepokretnosti, pokretnosti i bankovni računi.

Iz MUP-a su istakli da je riječ o građevinskom zemljištu u vrijednosti 274.594 KM, četiri parcele zemljišta u vrijednosti 74.597 KM, te poslovnom objektu u privredi u vrijednosti od 49.677 KM.

Zatim riječ je o nepokretnostima stan, garaža i poslovni prostor u vrijednosti 324.134 KM, dva putnička automobila u vrijednosti 324.178 KM, te novcu na bankovnom računu u iznosu 124.056 KM, navedeno je u saopštenju.

Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske podnijela je Tužilaštvu BiH izvještaj protiv lica O.O. zbog sumnje da je od početka 2020. godine do kraja prošle godine, zajedno sa drugim osumnjičenim licima, djelujući kao organizovana kriminalna grupa izvršio više krivičnih djela.

On se sumnjiči za krivična djela organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima neovlašteni promet opojnim drogama, neovlašteni promet oružjem vojnom opremom, te proizvodima dvojne namjene, pmoć učiniocu poslije učinjenog krivičnog djela i pranje novca, i sa njim povezana treća lica kojima je finansijskom istragom utvrđena nesrazmjera između zakonitih prihoda i imovine i troškova.

Nezvanično se saznaje da je riječ o Ognjenu Orašaninu Orasu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,