Nedjelja, 19. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Stranke Trojke dale zajedničko saopćenje: FTV će biti servis građanki i građana BiH, a ne SDA

Preuzmite sliku

Socijaldemokratska partija (SDP) BiH, Naša stranka i Narod i Pravda u zajedničkom saopćenju za medije navode da je “jedino brzina zaborava SDA zvaničnika veća od brzine propadanja institucija koje su bile pod njihovom vlašću”.

– Podsjećamo ih da FTV posluje bez Upravnog odbora, a da je upravljačkim strukturama, kao i direktoru, mandat istekao prije deset godina. Zašto je SDA dopuštala nelegalno poslovanje FTV-a koje je tu kuću dovelo u trenutno stanje? Zato što je u upravljačkoj anarhiji konstruirala svoje neformalne kanale vladanja i FTV usmjeravala u pravcu vlastite promocije, a ne informisanja građana – navodi se u saopćenju.

Dodaje se da će to biti promijenjeno “ma koliko SDA bila glasna s neosnovanim optužbama na račun Trojke”.

U saopćenju se navodi da je gašenje programa FTV-a, međutim, nešto što je izvan politike, to jest produkt je njihovog međusobnog odnosa s BHT-om.

– Naravno, ne slažemo se s prekidom emitovanja programa FTV-a, ali i BHRT vode ljudi koje je imenovala SDA. No, to će biti vrlo skoro riješeno. Ipak, dugoročno rješenje je u imenovanju upravljačkih struktura u FTV-u čime ćemo ne zarobiti nego osloboditi FTV od nezakonitog poslovanja i upravljačkih struktura iz sjene koje su u službi politike – navodi se u saopćenju dostavljenom iz Naše stranke. (FENA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,