Subota, 22. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Stojanović: Nisam za produženje mandata predsjednika

Preuzmite sliku

Igor Stojanović, potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine, kritikovao je poteze svog stranačkog kolege Irfana Čengića koji se nije pojavio na Kongresu ove stranke te odgovorio na pitanje da li je za produženje mandata predsjednika Nermina Nikšića.

Na pitanje zbog čega se član Predsjedništva BiH i potpredsjednik SDP-a Denis Bećirović nije pojavio danas, kaže da ne zna, piše N1.

Ponovio je kako nije zadovoljan nekim kadrovskim rješenjima SDP-a te istakao kako mu je drago “da je predsjednik Nikšić priznao svoje greške”.

“Rekao je u svom govoru –  da trebamo imati jedan demokratski pristup u kojem svako može reći šta želi u SDP-u. Nisam za to da okolo hodamo pa da pljujemo i krivimo. Nisam za ovaj način kako to radi Irfan Čengić jer je on bio strukture koji je pet godina odlučivao o tim kadrovima. Ja sam vrlo rijetko ili nikako odlučivao, i dalje se borim unutar SDP-a i mislim da je jedina stranka koja se bori za jednakopravnost. Ja se neću prestati boriti za kadrovska rješenja”, rekao je Stojanović.

Na pitanje da li je za produženje mandata Nikšiću, odgovara: “Delegati će odlučiti da li će mu produžiti mandat. Da li je dobro ili loše, mislim da ovaj proces treba posmatrati da ima i pozitivne i negativne strane.

Smatram da ne treba produžiti mandat predsjedniku, a ne može se zanemariti da smo u procesu u kojem imamo jake udare opozicije i u trenutku kada smo preuzeli veliku odgovornost člana Predsjedništva, premijera FBiH, predsjednika FBiH i nekoliko vlada u kantonima. Unutar SDP-a moramo podići kriterij koga biram ispred SDP i ko nas predstavlja. Mora postojati neka granica.”

Naglasio kako je “nekorektno da neko ko je dio SDP-a iznosi prljav veš iz svoje porodice na ulicu.

“Svi znaju da se ne slažem s nekim stvarima. Morate biti dovoljno timski igrač i biti dosljedni svojim stavovima”, poručio je Stojanović.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje