Subota, 25. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Stevandić: Predlažemo da se odlože izbori i da se ide po našem izbornom zakonu

Preuzmite sliku

Predsjedništvo SNSD-a odlučilo je da ne donose nikakvu odluku o učešću na izborima, te da predloži koaliciji da pozovu opoziciju na razgovore o učešću na izborima.

“Naš prijedlog je da se na izborima ne učestvuje po pravilima koje je donio visoki predstavnik (Radovan Kovačević dopunjava: “Takozvani visoki predstavnik”, naveo je lider stranke Milorad Dodik na konferenciji za medije.

Rekao je da odluka nije donesena, jer žele da razgovaraju sa opozicijom, a nakon današnjeg sastanka sa vladajućom koalicijom.

Također, Nenad Stevandić je poručio da odluku neće donijeti sami.

“Ipak, slušajući naše kolege iz opozicionih partija šta govore, mi nismo donijeli odluku po kojem zakonu ćemo izaći, pa je odluka da ja u NSRS u ponedjeljak pozovem kolege iz opozicije, da vidimo možemo li se usaglasiti. Ako se ne budemo mogli usaglasiti, sljedeći sastanak koalicije biće odmah u utorak”, rekao je lider US i predsjednik NSRS Nenad Stevandić.

Poziv na sastanak opoziciji biće upućen za ponedjeljak u 14h.

“Imat ćemo sastanak vladajuće koalicije i donijet ćemo odluku. Predlažemo da se odlože izbori i da se ide po našem izbornom zakonu, ali nećemo sami donijeti odluku, ovo je stvar države”, kazao je Stevandić. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,