Srijeda, 12. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Stanivuković najoštrije osudio napad na banjalučku medresu

Preuzmite sliku

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, najoštrije je osudio napad na banjalučku medresu i pozivao nadležne da sankcionišu počinioce.

Naveo je da je Banjaluka grad u kome ima mjesta za sve osim za mržnju i da onaj ko to radi ne voli ni svoj narod, ni Banjaluku.

“Poruke koje su iz Banjaluke poslate sa liturgija, misa, iftara, otvaranja crkvi i džamija ne mogu i neće zasjeniti ovakvi činovi. Mnogo puta smo pokazali da u ovom gradu ima mjesta za sve i da pojedinci koji misle drugačije nisu u pravu”, naveo je Stanivuković na svom X profilu.

Istaknuo je da će Grad Banjaluka će finansirati obnovu oštećenja i polupani prozori na medresi “nisu prava slika našeg grada”.

“Banjaluka je grad iz koga su otišle najljepše fotografije i poruke zajedništva, grad koji ne pravi razliku između svojih stanovnika i dokaz da je, ne samo moguće živjeti zajedno, nego i lijepo. Tako će biti i dalje!”, dodao je Stanivuković.

Nepoznata osoba rano jutros kamenom je razbila prozor na objektu medrese “Reis Ibrahim-ef. Maglajlić” u Banjaluci.

Razbijeni prozor primijetili su zaposleni medrese po dolasku na posao. Uvidom u snimke nadzornih kamera konstatovano je da se ovaj čin dogodio u 4.38 sati.

Muris-ef. Spahić, direktor medrese, izjavio da su o ovom slučaju obaviješteni nadležni policijski organi u Banjaluci.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,