Četvrtak, 23. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Spriječeno širenje požara na više spratove objekta na sarajevskoj pijaci Heco

Preuzmite sliku

Na sarajevskoj pijaci Heco danas je izbio požar koji duže vremena pokušavaju ugasiti vatrogasci Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo (KS), a šef Civilne zaštite KS Dženan Brkanić rekao je da se bore sa materijalima koji su lako zapaljivi, javlja Anadolu.

Naglasio je da se vatra brzo širi i da je zahvatila topljive materije kao što su stiropor i plastika, ko i da gore odjeća i obuća.

“Spriječili smo širenje na više spratove ovog objekta, to su informacije koje u ovom momentu mogu dati, vidjećemo, u toku dana ćemo imati malo više informacija”, rekao je on.

Istakao je da nije poznato šta je uzrok požara kao i da će to utvrditi druge, nadležne institucije.

“Naše je da ugasimo, da spriječimo dalje širenje požara. Na svu sreću hvala Bogu nije bilo povrijeđenih osoba, imali smo nekoliko eksplozija čulo se u toku gašenja požara, vjerovatno ima i plinskih boca i svega, poprilično opasno okruženje za rad vatrogasaca i svih koji se nalaze u blizini”, kazao je Brkanić.

Dodao je da imaju dovoljno materijalno-tehničkih sredstava.

Prema snimcima sa mjesta događaja, požar je zahvatio jedan dio kompleksa u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, a nad ovim prostorom nadvio se veliki dim.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,