Petak, 12. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Spriječeno krijumčarenje migranata na području Gacka i Srpca

Preuzmite sliku

Pripadnici Jedinice granične policije Bosne i Hercegovine Trebinje, 26. novembra, lišili su slobode državljanina Austrije i državljanina Iraka, nakon što su otkriveni u krijumčarenju dvojice stranih državljana i to Libije i Libana.

Krijumčarenje je otkriveno prilikom nadzora državne granice u graničnom pojasu na području Gacka i kontrolom putničkog motornog vozila BMW, nacionalnih oznaka Austrije. O događaju su obaviješteni dežurni tužilac Tužilaštva BiH i sudija za prethodni postupak Suda BiH, prema čijim su nalozima osumnjičeni uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “krijumčarenje osoba” predati Tužilaštvu BiH, dok su vozilo i drugi dokazni materijali privremeno oduzeti.

Istoga dana, pripadnici Jedinice GPBiH Gradiška, lišili su slobode trojicu državljana BiH jer su u tri vozila, bh. nacionalnih oznaka, kojima su upravljali, krijumčarili 14 stranih državljana u graničnom pojasu na području opštine Srbac. Radi se o krijumčarenih osam državljana Bangladeša, pet Nepala i jednom državljaninu Pakistana. O ovom događaju je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH te su pripadnici Jedinice GPBiH Gradiška postupali prema njegovim uputama.

Svi strani državljani su, uz prijedlog za protjerivanje stranca s teritorije BiH, predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,