Srijeda, 29. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sport kao važan dio izgradnje dobrih odnosa između BiH i Austrije

Preuzmite sliku

Austrijski ambasador u Bosni i Hercegovini Martin Pammer primio je danas u svojoj rezidenciji u Sarajevu članove delegacije rukometne reprezentacije Republike Austrije.

Austrijska reprezentacija u nedjelju će u dvorani ”Mirza Delibašić” KSC Skenderija igrati utakmicu protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine, u sklopu kvalifikacija za evropsko prvenstvo, a prijemu u Pammerovoj rezidenciji prisustvovali su pomoćni trener reprezentacije Austrije Erwin Gierlinger, vođa delegacije Philipp Wagner, fizioterapeuti Andre Kintscher i Rudolf Stuck, te portparol Markus Riedlmayer.

Amgasador Pammer je naglasio da ambasada Austije podržava bilateralne odnose BiH i Austrije, kao i kulturna i sportska dešavanja.

“Ova godina je protekla u znaku kulture, u sklopu događaja “Godina kulture Austrija – Bosna i Hercegovina 2016”, a koji je održan radi približavanja dviju zemalja u oblasti kulture. BiH je veoma važna zemlja za Austriju. Više od 200.000 građana BiH živi u Austriji, koja je privredni investitor broj jedan u BiH. Mi uvijek nastojimo približiti ove dvije zemlje i izgraditi nove odnose, a sport je važan dio zbližavanja”, rekao je Pammer u izjavi za Fenu.

Dodao je da su u Austriji skijanje i nogomet najvažniji sportovi, ali da i rukomet ima svoje mjesto, te da je gostovanje austrijskih rukometaša u BiH jedinstvena prilika da upoznaju našu zemlju i ljude koji ovdje žive. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,