Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

SNSD u političkom pamfletu negira genocid i okrivljuje “muslimansku stranu” za Markale i Tuzlansku kapiju

Preuzmite sliku

Iako je kroz izmjene Krivičnog zakona, nametnute od bivšeg visokog predstavnika Valentina Inzka, zabranjeno negiranje genocida i drugih ratnih zločina u Bosni i Hercegovini, pojedine stranke su uvrstile negiranje činjenica u svoj predizborni program.

Psiholog Srđan Puhalo je na svom Twitter profilu objavio stranački pamflet SNSD-a koji nosi naziv “Srpska, Sloboda, Mir”. U Pamfletu je uvršten i dio koji se odnosi na devedesete godine 20. stoljeća, gdje je, ako je suditi prema fotografiji, naveden niz podataka koji se može okarakterisati kao grubo kršenje Krivičnog zakona BiH.

Nije bilo lako Srpskoj – ni u ratu ni u godinama mira. Za vrijeme rata bjesomučna muslimanska propaganda i lažne priče o ubijanju, silovanjima, agresiji, genocidu, etničkom čišćenju i sve to samo protiv muslimanskog naroda, što je nastavljeno i svih ovih 27 godina nakon okončanja borbenih dejstava, stoji u jednom dijelu pamfleta.

Drugi dio je još gori.

– U ratu svih strana – jedni protiv drugih, a muslimana još i međusobno u Zapadnoj Krajini, žrtava je bilo među svima, blizu proporcionalnom sastavu stanovništva. U vrijeme rata muslimanska strana koja je izazvala rat u BiH, ubijala je i vlastiti narod da bi to prikazivala kao žrtve koje su pripisivali srpskoj strani: Markale, Tuzlanska kapija, red za hljeb u Sarajevu su njihovi zločini. Za muslimansku stranu Srbi su bili i ostali “ratni zločinci”, kako i danas piše na tabli obnovljene Vijećnice u Sarajevu, piše u pamfletu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,