Četvrtak, 30. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Snažan vjetar oborio više stabala i nanio značajnu štetu u Sarajevu

Preuzmite sliku

Snažan vjetar koji je tokom noći i jutros zahvatio Sarajevo srušio je više stabala i nanio značajnu materijalnu štetu, javlja Anadolu Agency (AA).

U naselju Saraj Polje stablo u blizini parkinga srušilo se na automobile te pričinilo materijalnu štetu na više vozila, dok je u naselju Dobrinja odnio dio krova sa zgrade.

Također, snažan vjetar je oborio i stabla na mostu na Ilidži, ali u tom trenutku na tom području nije bilo automobila i pješaka te su izbjegnute ozbiljnije posljedice.

Vjetar je oborio i spomenik koji je podignut ubijenim policajcima Adisu Šehoviću i Davoru Vujinoviću na Alipašinom Polju, kao i reklamni pano kod Doma zdravlja Vrazova i mosta “Suade i Olge“.

U ostalim dijelovima Bosne i Hercegovine nije zabilježena veća materijalna šteta, ali je u pojedinim dijelovima Vareša i Zavidovića došlo do prekida napajanja električnom energijom.

Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) Bosne i Hercegovine objavio je crveni meteoalarm za danas zbog obilnih padavina, olujnog vjetra i pojave klizišta. Olujni vjetar će puhati brzinom od 80 kilometara na sat, a do kraja dana postepeno će slabiti.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,