Utorak, 21. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Slučaj u BiH: Oporavlja se žena koja je u oko sipala kapi za kurje oko

Preuzmite sliku

Pacijentkinja, čija je ljekarska uputnica postala viralna na društvenim mrežama jer je u njoj navedeno da je u oko sipala kapi za kurje oko, oporavlja se, saznajemo od bijeljinskih ljekara, koji su joj pomogli nakon ove nesvakidašnje situacije.

“Najvažnije je da je korisniku zdravstvenih usluga upućenom u našu zdravstvenu ustanovu ukazana adekvatna medicinska pomoć. Na primijenjenu terapiju je došlo do poboljšanja lokalnog nalaza na oku i pacijent je sada subjektivno bolje”, kažu za “Nezavisne novine” iz Službe za informisanje Bolnice “Sveti vračevi” Bijeljina.

U ovu bolnicu ta pacijentkinja je, nezvanično saznajemo, upućena iz jedne ambulante porodične medicine bijeljinskog Doma zdravlja.

Doktorica, koja je uputnicu napisala, nije bila raspoložena za razgovor.

“Zaista, ne bih o toj temi ništa govorila”, rekla je ta doktorica, koja je insistirala na anonimnosti.

Iz Bolnice “Sveti vračevi” Bijeljina ističu da slučaj koji se pojavio na društvenim mrežama nije izolovan u oftalmološkoj praksi s obzirom na to se radi o pacijentima sa smanjenom vidnom oštrinom.

“Starije osobe su u većem riziku za pogrešnu primjenu terapije, a tome doprinose i brojne pridružene bolesti, te veliki broj lijekova koje koriste. U našoj oftalmološkoj ambulanti uvijek savjetujemo da primjena lijekova kod starijih bude kontrolisana od strane mlađeg člana porodice”, ističu iz bijeljinske bolnice.

Podsjetimo, na Twitteru se pojavila spomenuta uputnica, koja se potom brzinom svjetlosti počela širiti ovom, ali i ostalim društvenim mrežama.

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje