Nedjelja, 26. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Skupština TK o situaciji u vezi s pandemijom te o izmjenama Zakona o šumama

Preuzmite sliku

Informacija o aktuelnoj situaciji u vezi s pandemijom koronavirusa na području Tuzlanskog kantona bit će razmatrana na sjednici Skupštine TK, koja je u toku.

Na dnevnom redu su i izmjene i dopune Zakona o šumama, te odluke o usvajanju Strategije prema mladima TK 2020.-2024.

Zastupnici će razmatrati i Izvještaj o razvoju sa Izvještajem o implementaciji Strategije razvoja TK 2016.-2020. godina, za 2019. godinu, te Izvještaj o finansijskoj reviziji Ministarstva finansija TK za 2019. godinu sa Programom mjera za otklanjanje propusta i nepravilnosti u Izvještaju o finansijskoj reviziji Ministarstva finansija TK za 2019. godinu, konstatovanih od Ureda za reviziju institucija FBiH.

Očekuje se izjašnjavanje i o Informaciji o ostvarenim rezultatima poslovanja privrednih društava iz oblasti industrije, energetike i rudarstva TK za 2019. godinu, zatim o stanju u oblasti predškolskog, osnovnog i srednjeg odgoja i obrazovanja u školskoj 2019/2020. godini, te o stanju u malim i srednjim preduzećima na TK u 2019. godini sa prijedlogom smjernica rada za naredni period.

Također, bit će razmatrani i ostvareni rezultati deminiranja i uništavanja neeksplodiranih ubojitih sredstava na području TK u 2020. godini te Analiza zdravstvenog stanja stanovništva TK i indikatori zdravlja u 2019. godini. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje