Petak, 23. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

SIPA upala u migrantski centar Lipa, u toku je racija

Preuzmite sliku

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu u sklopu operativne akcije “ISTOK SWOT”, na području šireg lokaliteta Privremenog prihvatnog centra Lipa u Bihaću danas provode operativno taktičku radnju “racija” šireg lokaliteta Centra, kojom je izvršeno privremeno ograničenje slobode kretanja unutar Centra.

SIPA obavlja pregled lica, stvari i prostorija u cilju pronalaska lica koja tu nelegalno borave kao i pronalaska nelegalnog naoružanja, narkotika, i drugih predmeta koji potiču iz krivičnih djela ili mogu poslužiti za ugrožavanje sigurnosti korisnika i uposlenika Centra.

Također želi identificirati organizatore krivičnih djela “Organizovanje grupe ili udruženja za izvršenje krivičnog djela krijumčarenje migranata”, iz člana 189a. KZ BiH i krivičnog djela “Krijumčarenje ljudi”, iz člana 189. KZ BiH, kao i drugih krivičnih djela.

“Racija se provodi u saradnji sa policijskim službenicima Granične policije Bosne i Hercegovine, Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine, Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, te Službom za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine i Obavještajno bezbjednosnom agencijom Bosne i Hercegovine, pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine i Kantonalnog tužilaštva USK”, otkrivaju iz SIPA-e.

Više informacija bit će poznato po okončanju aktivnosti.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,