Četvrtak, 30. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sin ratnog zločinca potvrdio: Ratko Mladić ne može više ni da govori

Preuzmite sliku

Ratni zločinac Ratko Mladić danas je u još lošijem zdravstvenom stanju, nego prethodnog dana, pa tokom posjete supruge Bosiljke bukvalno nije mogao da govori, rekao je Srni generalov sin Darko Mladić.

“Ona je sa njim sjedila dva sata, ali samo je ona pričala, on je pratio, ali nije mogao da govori, više nema snage ni da govori”, naveo je Darko Mladić.

Darko je naveo da su Mladićevoj supruzi holandski ljekari rekli da nemaju ništa novo, da su nešto malo promijenili terapiju, ali nisu rekli kako.

On je podsjetio da se radi formalno o upali pluća, sa vodom u plućima i srčanom slabošću.

“E sad, da li je to što je preležao koronu ili nije… nisu se izjašnjavali po tim pitanjima”, rekao je Darko Mladić, prenosi Srna.

On kaže da ne može da govori o sljedećim potezima porodice, dodajući da se i dalje čeka da bude odobren termin da Mladića posjete srpski ljekari.

Darko je rekao da će Mladićeva supruga ostati u Holandiji još par dana, a da će on otići tamo iduće sedmice da posjeti oca, pošto je tako loša situacija.

Zdravstveno stanje Mladića ponovo se pogoršalo, pa je prije devet dana zbog jakih bolova i opšte slabosti prebačen u civilnu bolnicu u Hagu, odakle je u četvrtak, 8. septembra, vraćen u zatvorsku bolnicu u Tribunalu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje