Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

SDP: Žao nam je zbog stanja u RS, ali BiH će jedinstvena ući u EU

Preuzmite sliku

“Nažalost, Rs nema političare koji su spremni ozbiljno se voditi razvojnom politikom, nego i dalje šalju neozbiljne i besmislene poruke o davno završenim temama”.

Mi u SDP-u Bosne i Hercegovine razumijemo da je stanje u Republici Srpskoj teško. To nije nikakav razlog da mi u Federaciji likujemo. Naprotiv, ne napuštamo ni taj dio Bosne i Hercegovine niti želimo da ga prepustimo siromaštvu i beznađu.

Činit ćemo sve da naša država čim prije uđe u EU, što će unaprijediti uslove života u cijeloj našoj zemlji. Pozivamo Dodika da se pozabavi stvarnim problemima, u tome smo spremni pomoći. Stotinu puta ispričane bajke o razlazu najmanje će pomoći njima da riješe svoje stvarne probleme.

Bosna i Hercegovina je bila, jeste i ostaje jedinstvena država, i to je dobra vijest i za sve stanovnike Republike Srpske. Naša država će jedinstvena ući u EU, a Federacija je spremna biti motor koji će cijelu zemlju povesti ka EU. Nažalost, Republika Srpska nema političare koji su spremni ozbiljno se voditi razvojnom politikom, nego i dalje šalju neozbiljne i besmislene poruke o davno završenim temama.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,