Nedjelja, 25. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Savez dobitnika najviših ratnih priznanja FBiH poručili Milanoviću: Niste dobro došli u Bosnu i Hercegovinu

Preuzmite sliku

Savez dobitnika najviših ratnih priznanja Federacije BiH oglasio se danas saopćenjem za javnost u kojem najoštrije osuđuje izjave predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića kojima je negirao genocid u Srebrenici te ustvrdio kako “bez Hrvatske vojske i HVO-a, BiH ne bi bila oslobođena”.

– Taman kada pomislimo da ljudska glupost ima svoje granice, pojavi se Zoran Milanović i svojim javnim istupima uvjeri nas u suprotno. Diplomatskim riječnikom bi se kazalo da čovjek konstantno ne govori istinu, a obzirom da mi nismo diplomate, kažemo da gospodin Milanović iznosi gnusne laži i neprestano laže – navodi se u saopćenju.

Nazivajući Milanovićeve izjave sramnim, iz Saveza podsjećaju kako se branila i odbranila Bosna i Hercegovina, demantirajući njegove tvrdnje.

– Gospodine Milanoviću teritorij Bosne i Hercegovine su u početku rata branili pripadnici časne Armije i MUP-a RBiH i naravno pripadnici HVO-a. U određenom periodu rata Republika Hrvatska je sa svojom vojskom izvršila agresiju na Republiku Bosnu i Hercegovinu – podsjećaju iz Saveza, navodeći kako je istina “da smo združenim snagama oslobađali jedan dio teritorije i to pred sami kraj rata, ali vi to niste radili zbog naše nego zbog svoje države”.

Istovremeno, Savez dobitnika najviših ratnih priznanja FBiH ističe kako “nikada neće halaliti” negiranje genocida u Srebrenici.

Mi, bivši borci Armije RBiH, poručujemo vam da niste dobro došli u Bosnu i Hercegovinu jer nas na prostorima naše države vrijeđate i gnusno lažete – poručuju iz Saveza te pozivaju sve probosanski orijentisane političare da s Milanovićem prekinu bilo kakve susrete.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje