Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sattler pitao Halilagića, Vujovića i Krešića: “Gdje je opozicija?”

Preuzmite sliku

Danas je Šef delegacije Evropske unije nj.e. Johann Sattler posjetio Tuzlanski kanton kako bi razgovarao s predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti u Tuzlanskom kantonu.

Prije nego je održao govor u Skupštini Tuzlanskog kantona upriličio je i posjetu Vladi i Skupštini TK na kojoj su od strane Premijera i rukovodstva Skupštine TK (SDA i DF), trebali biti pozvani i šefovi klubova poslanika iz reda opozicije. Međutim, vlast u Tuzlanskom kantonu to nije učinila.

Tom prilikom nj.e. Johann Sattler, pitao je Irfana Halilagića, Žarka Vujovića i Borisa Krešića: “Gdje je opozicija?“.

“Naučili smo od strane vlasti u Tuzlanskom kantonu da uzurpiraju i privatiziraju sve što pripada građanima Tuzlanskog katona, kao što su Aerodrom Tuzla, UKC Tuzla, obrazovanje, javna preduzeća i ustanove, ali da žele privatizovati i razgovore sa delegacijom Evropske unije se nismo nadali. Itekako smo svjesni da su ovim potezom Halilagić i Vujović htjeli izbjeći da šef delegacije EU od predstavnika opozicije čuje istinu o tome kako se vlada u Tuzlanskom kantonu, o nezakonitim imenovanjima, korupcijskim radnjama, opstruiranju tendera na UKC-u Tuzla, devastaciji javnih dobara i drugim nelegalnim radnjama.” navode iz  KO SDP-a, te dodaju:

“Mi u KO SDP BIH Tuzla smatramo da je ovo velika diplomatska blamaža Premijera Halilagića i Predsjednika Skupštine TK Vujovića, kojim je nanesena šteta ugledu najmnogoljudnijeg kantona u Federaciji Bosne i Hercegovine.” navodi se uz objavljeni video.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje