Subota, 24. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sastanak Novalić – Imamović: Vlada FBiH nastavlja pomagati niže nivoe vlasti

Preuzmite sliku

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić danas je, u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu, razgovarao s gradonačelnikom Goražda Ernestom Imamovićem, koji je zahvalio na pomoći koju Vlada FBiH pruža razvoju sjedišta Bosansko-podrinjskog kantona, saopćeno je iz Vlade FBiH.

Tema sastanka bili su projekti koje finansira ili čiju implementaciju pomaže Vlada FBiH u ovom gardu, posebno u oblasti saobraćajne infrastrukture. S tim u vezi, razgovarano je o projektu povezivanja Sarajeva i Goražda brzom cestom, te posebno izgradnji tunela Hranjen. Ocijenjeno je da će ovaj projekt, kada bude završen, imati veliki značaj i za goraždanski kraj i za Federaciju BiH, kako zbog bolje putne povezanosti, tako i za razvoj privrede i turizma.

Bilo je riječi i o pomoći Vlade FBiH nižim nivoima vlasti, na ime čega je Goraždu prošle godine dodijeljeno 550.000 KM, od čega je direktna pomoć gradskom budžetu iznosila 125.000 KM. Uz to je za prvu fazu izgradnje regionalne deponije Trešnjica Federalna vlada izdvojila 260.000 KM, te još 140.000 KM za rekonstrukciju potisnog vodovoda od fabrike vode u Vitkovićima do rezervoara Rasadnik.

Federalna vlada priprema odluku da i u 2021. godini nastavi pomagati niže nivoe vlasti.

Zahvalivši premijeru Novaliću na današnjem prijemu, gradonačelnik Imamović ga je pozvao da posjeti grad Goražde, navodi se u saopćenju. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,