Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sarajevski profesor o stradanju mladića Farisa Pendeka: ‘Ubijen je on i svi oko njega’

Preuzmite sliku

Poznati i ugledni sarajevski profesor Vedran Zubić oglasio se na svom Facebook profilu, povodom ubistva 19-godišnjeg mladića Farisa Pendeka na Otoci, koje se dogodilo malo prije ponoći u nedjelju, 28. januara.

Njegovu objavu na ovoj društvenoj mreži prenosimo u cijelosti:

“UBIJEN JE! Ubijen je momak, maturant Pete. Ubijen je dečko od 19 godina. Ubijeni su svi oko njega. Roditelji. Prijatelji. UBIJEN JE! TUGA!

Ne možete godinama (od)uzimati ovlasti policiji, degradirati obrazovanje i vezati ruke odgoju! Ne možete se godinama diviti lokalnim kabadahijama, od lopova praviti uzore i od animir dama zvijezde! Ne možete godinama žmiriti i pustiti da neki mogu sve, a vi da šutite! To dođe na naplatu!

Sve dok svaka “šuša” nosi pištolj svi ćemo biti nesigurni!

I pustite mi “šuplje” ne može se ništa uraditi. Naravno da može. I MORA!

PUM Farise”, napisao je Vedran Zubić.

Podsjetimo, u nedjelju, 28. januara 2024. godine, oko 23.35 sati, PU Novi Grad obaviještena je da je na raskrsnici ulica VII transverzala i Bulevar Meše Selimovića došlo do upotrebe vatrenog oružja.

Vozaču D. K. (2005) i putniku E. R. (2005) su konstatovane lakše tjelesne povrede, dok treći putnik iz vozila, B. H. (2005) nije povrijeđen. Uviđajem je rukovodila tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a obavili su ga pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

U poslijepodnevnim satima, dana 29. januara 2024. godine, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom postupajuće tužiteljice, lišili su slobode Adema Šumana, rođen 2000. godine u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Ubistvo (član 166. stav 2, tačka b) KZ FBiH) na štetu F.P. (2005).

U nadležnost Tužilaštva KS u utorak, 30. januara, u popodnevnim satima sproveden je ubica Adem Šuman i pomagači inicijala E. G. i M. S.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje