Ponedjeljak, 20. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sarajevo: Tokom deminiranja pronađeni ostaci ljudskih kostiju (FOTO)

Preuzmite sliku

Vršeći poslove deminiranja na radilištu na brdu Žuč (općina Vogošća), jedan od deminera sarajevskog B tima Federalne uprave civilne zaštite naišao je na ostatke ljudskih kostiju ili ljudskog skeleta, nakon čega je obavijestio rukovodioca radilišta, a on šefa Odsjeka za deminiranje.

Po izlasku istražitelja državne Komisije za nestale, te pripadnika Policijske uprave Vogošća, obustavljene su operacije deminiranja kako bi istražni tim obišao pomenutu lokaciju, ističu iz Federalne uprave civilne zaštite. Ustanovljeno je da da se radi o ljudskom skeletu ili ostacima ljudskog skeleta.

Općinska služba CZ Vogošća obezbijedila je pomoć u vidu građevinskog materijala, folija i dasaka sa kojim su pripadnici FUCZ, uz pomoć pripadnika CZ Općine Vogošća, izvršili fizičku zaštitu skeletnih ostataka u cilju zaštite kostiju od raznošenja.

Dok se ne završi uviđaj uz prisustvo državnog tužioca i Državna komisija za nestale ne poduzme potrebne aktivnosti lokaciju će do daljnjeg obezbjeđivati pripadnici Policijske uprave Vogošća. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,