Nedjelja, 21. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Saopćenje iz kabineta Izetbegovića: Mediji u Srbji plasirali su lažnu vijest, iza svega stoji nečija namjera da se naruše odnosi BiH i Srbije

Preuzmite sliku

Nakon brojnih reakcija na intervju člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića za Deutsche Welle, stiglo je saopćenje iz Kabineta Bakira Izetbegovića u kojem se navodi da je srbijanska novinska agencija Tanjug plasirala lažnu vijest o tome da je Izetbegović poručio da će BiH priznati Kosovo.

“Dijelove intervjua kojeg je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović dao njemačkom Deutsche Welleu novinska agencija Tanjug prenijela je netačno, izvan konteksta i tendenciozno, iskrivljujući samu suštinu izjave”, navodi se u saopćenju.

Tako prenesena informacija izazvala je seriju neprimjerenih i predimenzioniranih reakcija.

Napominju da je uredništvo Tanjuga je iz Kabineta člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine upozoreno da informacija koju su prenijeli ne odgovara istini, u šta se lako uvjeriti pregledavanjem videointervjua koji je dostupan cjelokupnoj javnosti.

“Umjesto da isprave očiglednu lažnu vijest koju su plasirali, iz Tanjuga su nastavili da obmanjuju javnost, izvrću činjenice i plasiraju nove neistine. Time je postalo jasno da Tanjug nije slučajno pogriješio, nego da iza svega stoji nečija namjera da se naruše odnosi Bosne i Hercegovine i Srbije te baci sjenka i kreira loša atmosfera uoči posjete Predsjedništva Bosne i Hercegovine Beogradu”, navodi se u saopćenju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje