Nedjelja, 26. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Saobraćajni kolaps: Kilometarske kolone na relaciji Husino – Živinice

Preuzmite sliku

Osim gužvi na glavnim saobraćajnicama u Tuzli, primjetne su kolone u saobraćaju i u okolnim gradovima i općinama Tuzlanskog kantona.

Jučer i danas vozači koji su se zaputili iz Tuzle do Živinica preko Husina i Ljubača, moraju biti naoružani strpljenjem, jer vožnja koja inače traje nešto više od 20 minuta, pretvorila se u sate. Posebno je to primjetno u periodu od 16:00 – 17:30 kada se radnici vraćaju s posla.

“Živim u Dubravama, a radim u Ljubačama. Po nekom pravilu, kući bih trebao stići za deset minuta. Međutim ja se već deset minuta ne pomjeram s jedne tačke zbog gužve. “, za Tuzlanski.ba kaže jedan od vozača.

Ništa nije zahvalnija ni obilaznica preko Krojčice s obzirom na to da u Par selu već nekoliko mjeseci traju radovi na izgradnji trotoara zbog čega se na određenim dionicama puta saobraća samo jednom trakom.

  • Radovi sporo napreduju, a iz Direkcije cesta Tuzlanskog kantona nedavno su kazali da su problemi administrativne prirode i čekanja dozvola za gradnju što utiče na brzinu realizacije. Zbog dolaska zime, jasno je da će radovi biti privedeni kraju tek na proljeće.

    Inače, ovim putevima se ide prema Sarajevu i Međunarodnom aerodromu Tuzla zbog čega je njihova prohodnost od izuzetne važnosti.

    Pokazatelj je ovo i koliko je Tuzlanskom kantonu potrebna brza cesta, no taj potez je na ‘dugom štapu’. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,