Ponedjeljak, 20. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sanchez nakon susreta sa Komšićem: Osnažiti spone koje nas vežu

Preuzmite sliku

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić danas se susreo sa premijerom Španije Pedrom Sanchezom.

Sanchez se poslije susreta oglasio na Twitteru i poručio da Španija ostaje potpuno posvećena teritorijalnom integritetu i suverenitetu BiH.

“Primio sam predsjedavajućeg Predsjedništva BiH. Španija ostaje potpuno posvećena teritorijalnom integritetu i suverenitetu BiH. Želimo osnažiti spone koje nas vežu kroz više političkog dijaloga, te veću regionalnu saradnju, te kroz ekonomsku saradnju”, napisao je Sanchez na Twitteru.

Inače, na sastanku koji se održava za vrijeme Komšićeve visoke državne posjete Španiji, razgovaralo se o jačanju međusobnih odnosa Bosne i Hercegovine i Kraljevine Španije, a premijer Sanchez je iskazao posebnu želju da se Španija više angažira u pomoći Bosni i Hercegovini na putu u EU i NATO.

U tom smislu je premijer Sanchez naglasio i kako će Španija koristiti svoje kontakte kako bi pomogla Bosni i Hercegovini, zatražio da se kontakt sa predsjednikom Komšićem održava redovno kako bi mogli iz prve ruke znati stvarno stanje u Bosni i Hercegovini. Premijer Sanchez je prihvatio i Komšićev poziv da posjeti Bosnu i Hercegovinu u narednom periodu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje