Utorak, 21. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

S djetetom u autu državljanin BiH jurio 250 km/h pa blicao policijskom presretaču da se makne

Preuzmite sliku

Vozač iz BiH u Mercedesu njemačkih tablica blicao je policijskom presretaču na autocesti A3, a kada su ga oni pokušali zaustaviti, on je još dodao gas i počeo bježati.

Izgubio je kontrolu i sudario se. Umalo kobno završila za vikend jurnjava Mercedesa njemačkih oznaka kojime je upravljao 38-godišnjak iz BiH. On se vozio autocestom Zagreb-Lipovac brzinom 250 kilometara na sat. Kretao se uglavnom lijevom trakom, čak i kada nikoga nije bilo u desnoj, a onda je došao iza policijskog presretača koji se također kretao lijevom trakom.

Nije znao da je presretač ispred njega. Ni ne misleći da se ispred njega nalazi policija vozač im je bahato blicao i svirao da mu se maknu s puta. Nakon što su ga propustili, policajci u presretaču su krenuli za njim. Izmjerili su mu brzinu od 250 kilometara na sat i potom uključili svjetlosne i zvučne znakove. Čak su mu i rukama pokazali nedvojbene signale da stane u zaustavni trak, ali on je još dodatno stisnuo gas.

38-godišnjak je izgubio kontrolu nad Mercedesom, ‘pokupio’ rub ceste, naletio na nekoliko prometnih znakova i zabio se u sigurnosnu ogradu. Policajci su mu pohitali u pomoć, a onda otkrili da se s njime u automobilu nalazi i dijete. Oboje su zadobili lakše tjelesne povrede i odvezeni su u bolnicu u Vinkovce gdje im je pružena pomoć.

Bahatom vozaču policija je izrekla i naplatila novčanu kaznu od 15 hiljada kuna oko 3,700 KM te zabranu korištenja međunarodne vozačke dozvole na području RH u trajanju od tri mjeseca.  (24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje