Petak, 23. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rukometaši Radničkog iz Goražda odali počast žrtvama genocida, Drinom zaplovile ruže

Preuzmite sliku

Rukometaši Radničkog iz Goražda, bacanjem ruža u rijeku Drinu, i ove godine su odali počast žrtvama genocida u Srebrenici.

U vrijeme dok u Srebrenici traje obilježavanje tužne 27. godišnjice genocida, mladi rukometaši , simbolično u 11.07 sati, krenuli su sa platoa Gradske dvorane “Mirsad Hurić”, prošetali ulicama grada do Mosta žrtava genocida u Srebrenici, sa kojeg su u rijeku Drinu bacilli ruže te učenjem Fatihe odali počast žrtvama genocida.

Ističu kako je ovo simboličan čin suosjećanja sa žrtvama genocida, uz poruku da Goražde njeguje kulturu sjećanja i da se Srebrenica nikada neće i ne smije zaboraviti

– Sa rijeke Drine u Srebrenicu šaljemo poruku da Goraždani neće zaboraviti, a ruometaši Radničkog tradicionalno šetnjom i bacanjem ruža odaju počast žrtvama genocida u Srebrenici. Kao društveno odgovoran klub odlučili smo da na ovaj simboličan način gajimo kulturu sjećanja i da mladim genercijama prenosimo šta se to desilo u Srebrenici – kazao je predsjednik RK Radnički Haris Fidahić.

Rukometašima Radničkog pridružio se i jedan broj građana koji su na ovaj način željeli odati počast žrtvama genocida u Srebrenici, a tačno u podne u Goraždu se oglasila i sirena u trajanju od jedne minute u znak sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje