Petak, 23. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Reis Kavazović u Bijeljini i Janji: Čuvajte svoj identitet

Preuzmite sliku

Imamo državu i institucije koje su dužne da se brinu o svakom građaninu BiH, moraju svakom pojedincu osigurati da u slobodi, u svome domu, gradu i ulici uživa svoja prava, rekao je Kavazović

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović, muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović i direktor Vakufske direkcije Senaid Zajimović posjetili su danas Medžlis IZ Bijeljina i Medžlis IZ Janja.

U jutarnjim satima, u Mektepskom centru u Bijeljini upriličen je susret sa Samirom Camićem, hafizom Omerom Camićem, Emirom Muslijem i Huseinom Camićem, glavnim imamima i predsjednicima izvršnih odbora ovih medžlisa. Oni su Reisu-l-ulemu upoznali s trenutnim stanjem vjerskog života u Bijeljini i Janji, te projektima unaprjeđenja vakufskih dobara i infrastrukture. Iskazali su zahvalnost Reisu-l-ulemi, Rijasetu, Muftijstvu tuzlanskom i drugim institucijama na podršci nekima od najvažnijih projektaka koji su u proteklim godinama realizovani u ova dva medžlisa.

Velika je privilegija u svome srcu nositi svjetlo vjere

Muftija Fazlović je pohvalio njihov skladan i sistematičan rad, te je kazao da se ovdje uz veliku brigu o osnovnoj misiji koju imaju naši medžlisi, razvijaju i novi sektori.

Reisu-l-ulema Kavazović je posjetio i polaznike mektepske pouke u Mektepskom centru, nakon čega je upriličen obilazak novih prostorija Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina. Bijeljinski medžlis je kupovinom kuće advokata Bakira Pašića dobio adekvatne uredske i poslovne prostorije. S obzirom na broj muslimana koji žive u Bijeljini, ovim poduhvatom osiguran je značajan potencijal s kojim Islamska zajednica u ovom gradu ima dobre pretpostavke za razvoj i unapređenje vjerskog života.

Nakon podne-namaza u Sultan Sulejmanovoj Atik džamiji, u obraćanju džematlijama, reisu-l-ulema Husein-ef. Kavazović poručio je da je velika privilegija u svome srcu nositi svjetlo vjere.

– Šta god se dogodilo na ovom svijetu, oni koji su Allahu, dž. š., uistinu pokorni i koji mu se s dovom obraćaju, niti će tugovati niti će se bojati. Oni imaju onoga Koji ih čuva – poručio je reisu-l-ulema.

Istakao je da svi imamo obavezu da se brinemo o sebi, svojoj djeci i mladima. Pozvao je džematlije da budu otvoreni prema svim ljudima ljudi, ali da čuvaju svoj identitet.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje