Subota, 13. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ramo Isak: ‘Svoje sinove nisam zaposlio, ranije su bili zaposleni i za veće plate…”

Preuzmite sliku

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak, gostovao je u emisiji ‘Jutro za sve’ na BHRT-u.  

Tokom gostovanja Ministar Isak je govorio o gurnosnoj situaciji u Federaciji BiH, zaposlenju njegovih sinova, saradnji sa Nešićem i ostalim aktuelnim temama u društvu.

“Ja svoj posao radim profesionalno i efikasno a pozivam medije da provedu dan sa mnom kako bi im bilo jasno kako ja radim svoj posao, neke TV kuće se već nude da snimaju jedan moj radni dan, mene ljudi na ulicama Sarajeva zaustavljaju i čestitaju na radu i angažmanu. Za 100 dana sam uradio više nego prethodnici za 20 godina. Ja za razliku prezentujem svoje rezultate nemam šta da krijem,” navodi Isak te pojašnjava let helikopterom:

“On svakako mora da poleti jednom mjesečno a trošak leta jednak kao vožnja automobilom. Ništa to dodatno ne košta građane, dozvole se moraju produžavati.” navodi Isak.

Na pitanje o finansiranju uniforma za Federalnu upravu policije ministar je odgovorio:

“Uniforme koštaju preko 20 miliona. Sredstva se mogu obezbjediti iz budžeta Federacije ili ambasada, ali to je još uvijek u fazi dogovora. Čeka se dogovor Vlade FBiH dok mi uporedo pokušavamo dogovoriti sa ambasadorima da bi olakšali budžet. Trebamo imati jednstvenu unformu od Sarajeva, Mostara, Tuzle…”, poručio je Ramo Isak.

O sigurnosnoj situaciji u državoi Isak ima svoje viđenje:

“Trebamo biti zabrinuti sa svakim incidentom, ali neki su stvar populizma. Kvalitetno radimo, znamo šta se dešava, naši operativni podaci su uvijek tačni, odgovorili smo svim izazovima koji su se desili. Građani mogu biti sigurni. Ima dosta populističkih poruka političara. Pucnjave i racije su se dešavale uvijek, vjerovatno će se dešavati i u budućnosti. Akcije i racije su znak da policija radi”, izjavio je federalni ministar.

O slučaj Nizame Hećimović, ministar Isak navodi:

“Vrše se hapšenja i ispitivanja, ali ne smijemo u toku istrage navoditi detalje. Veliki broj je lišen slobode, tužilaštvo nastavlja dalje radnje”

Po mišjenju Isaka, Milorad Dodik radi sve pogrešne poteze u zadnjih godinu dana, dok za saradnju na ministrom Nešićem kaže da imaju odličnu saradnju:

“Nenad Nešić i ja imamo odličnu saradnju. Razgovarali smo u kafani na Trebeviću, razgovaramo i u institucijama. Da ne bi naše saradnike zamarali van radnog vremena sastali smo se u hotelu.”

“U više navrata navrata me premijer Nikšić kontaktirao i rekao kako imaju problema sa povratnicima i odmah sam pozvao Nešića da pojačaju kontrolu u tim mjestima. Sve što sam sa njim dogovorio ispoštovano je”, poručio je Ramo Isak.

Odgovorio je Isak i na pitanja o zaposlenju svojih sinova:

“Moji sinovi su bili već zaposleni imali su veće plate nego sada, građani su ih izabrali, nisam ja nikog zaposlio. Kadrovska komisija dala je prijedlog, ministar je taj prijedlog prihvatio i to je to”, komentarisao je imenovanje svojih sinova Arnela i Rusmira na državne funkcije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje