Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ramo Isak: Imao sam biznise koji su se kosili sa vjerom pa sam ih prestao raditi

Preuzmite sliku

Ramo Isak, federalni ministar unutrašnjih poslova, govorio je o imovini svoje porodice, o tome kako je stekao bogatstvo, te o naftnom biznisu u koji su upravo ušli.

Naime, porodica Isak je proširila biznis na trgovinu i promet naftom i naftnim derivatima.

Vezano | U Zenici otvorena prva benzinska pumpa porodice Isak. Vrpcu presjekao Arnel Isak sa suprugom i ocem Ramom

Podsjetimo, Isak i članovi njegove porodice ranije su prijavili da imaju dvije firme i 15 nekretnina u Zenici i Sarajevu. Ukupnu imovinu procjenjuju na više od 18 miliona KM.

Ramo Isak je u petak navečer bio gost u emisiji Centralni dnevnik na Face TV gdje je, između ostalog, govorio i o imovini.

Komentarišući  vrijednost svoje imovine, rekao je da je “to malo koliko bi trebao imati”, s obzirom na to da se dugo bavi biznisom.

“Moja porodica je i prije i poslije rata bila dobrostojeća. Imali smo imovinu prije rata, imamo je i sada. Ja sam imao veću imovinu prije ulaska u politiku. Ljudi ne znaju, ja sam imao ogromne firme koje su se bavile nekim poslovima, ali sam 2012. otišao na Hadž i prestao se baviti tim nekim poslovima koje sam smatrao da nisu poslovi koje bih ja trebao raditi”, kazao je Isak.

Dodao je da je sve bilo zakonito i da se državi plaćalo sve što treba, ali da se kosilo s vjerom i da to nije želio raditi. Pojasnio je da je riječ o klubovima igara na sreću.

Dodao je da je njegova porodica uvijek bila protiv tog posla te da je jedini on taj posao zagovarao i vodio.

“Oni su uvijek govorili da im je želja da se prestanem baviti tim. Ja sam negdje 2010. prestao da se bavim tim poslovima. Određen dio imovine smo prodali, određeni dio na neki način kompenzovali s nekim ljudima i sam onda krenuo u neke druge vode”, pojasnio je Isak.

Komentarisao  je i najnoviji biznis, odnosno otvaranje pumpe.

“Pumpu je otvorila moja snaha koja je imala u potpunosti podršku mene i mog sina. Nije to jedina, otvorit ćemo mi dosta pumpi, otvorit ćemo još dosta marketa, još dosta firmi”, kazao je Isak, te dodao da je on jedini političar koji ima 100 posto regularnu imovinu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje