Nedjelja, 21. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Protest vozača zbog goriva: U Prijedoru pretresli sanitet da vide ima li pacijenta (VIDEO)

Preuzmite sliku

Protesti vozača protiv visokih cijena goriva u BiH dali su priliku pojedincima da se osile i počnu da glume vlast u državi.

Naime, na facebook stranici portala Prijedor24.com objavljen je snimak blokade saobraćaja u nedjelju na Prijedorskoj petlji, na kojem se vidi kako je vozilo Hitne pomoći jedva uspjelo proći.

Kako je vidljivo na snimku vozilo Hitne pomoći se pokušavalo probiti, a dva bahata vozača su prišla šoferu i najvjerovatnije od njega tražili da im dokaže da vozi pacijenta.

Nakon što su se “uvjerili” da se u vozilu nalazi pacijent vozači su se sklonili kako bi vozilo nastavilo prema Banjaluci.

Ovo je izazvalo bijes i nezadovoljstvo građana, i pitaju se ko tim bahatim “vozačima” daje pravo da pretresaju vozilo Hitne pomoći.

Građani koji podržavaju proteste kažu da se ovakve situacije ne bi smjele dešavati, te da bi sanitetska i vatrogasna vozila trebala imati slobodan prolaz, bez zadržavanja i pregledanja kako nečiji život ne bi bio ugrožen.

U više banjalučkih naselja već dva dana održava se blokada saobraćaja u znak protesta zbog poskupljenja goriva. (Nezavisne)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,