Petak, 1. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pronađeno oružje: Planirano ubistvo tužioca Tužilaštva BiH i policijskog službenika

Preuzmite sliku

Tužilaštvo BiH ima informacije da se navodno sprema likvidacija jednog tužioca ovog tužilaštva i jednog policijskog službenika, potvrdio je glavni tužilac BiH Milanko Kajganić.

“Iz tih razloga izvršili smo pretres u državom zatvoru u Vojkovićima i na Sokocu”, rekao je Kajganić.

On je dodao da ovu informaciju kao i sve druge Tužilaštvo BiH provjerava, te istakao da je ova pravosudna institucija odlučna da se obračuna sa organizovanim kriminalom.

Pripadnici SIPA-e pretresli su ćelije određenih lica u pritvorskoj jedinici u zatvoru u Vojkovićima, potvrđeno je ATV-u iz SIPA-e.

Pripadnici MUP-a Republike Srpske po naredbi Suda BiH pretresli su šest lokacija na teritoriji Sokoca i Han Pijeska i tom prilikom kod jednog lica u Sokocu pronađeno je oružje: jedan snajper i jedna automatska puška.

Prema saznanjima oružje je pronađeno u kući koja je u vlasništvu osobe inicijala M.Š.

Alternativna TV saznaje da su kriminalci planirali ubistva tužitelja Dubravka Čampare i policijskog načelnika iz Banje Luke.

“Od Državne agencije za istrage i zaštitu zaprimili smo saznanja da za sada neidentifikovana grupa pritvorenika iz predemta koji se odnosi na dešifrovanje ‘Sky’ aplikacija preuzima konkretne aktivnosti na organizaciju ubistava tužioca Tužilaštva BiH Dubravka Čampare. Ubistvo se planira kao poruka tužiocima Tužilaštava BiH”, rekao je direktor Policije RS-a Siniša Kostrešević.

On je izdao naredbu svim Policijskim upravama kojom nalaže da se podignu mjere sigurnosti zbog saznanja da su planirala dva ubistva.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje