Ponedjeljak, 22. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Projekat vrijedan preko 100 hiljada KM: Izgradnja ljetne pozornice u Živinicama

Preuzmite sliku

Gradonačelnik Grada Živinice Samir Kamenjaković jučer je u svom kabinetu potpisao ugovor za izgradnju ljetne pozornice na području Grada Živinice.

Cilj projekta jeste povećanje projekata u oblasti kulture i umjetnosti, te otvaranje Grada Živinice da bude domaćin velikih ljetnih scena, a biće izgrađena u neposrednoj blizini BKC-a Živinice.

Finansijska vrijednost projekta iznosi 119.660,23 KM, a navedena sredstva u potpunosti su obezbijeđena iz namjenskih sredstava Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

Ugovor je potpisan sa izvođačem radova direktorom firme „DŽENA“ d.o.o Gradačac Hasanom Topčagićem.

Gradonačelnik Grada Živinice Samir Kamenjaković istakao je važnost ovog projekta za Grad koji će u funkciju staviti društvo i kulturu, te da će radovi biti završeni u roku od dva mjeseca.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i direktor Bosanskog kulturnog centra Živinice Elmir Krivalić koji je ovom prilikom izrazio veliko zadovoljstvo zbog izgradnje ovakvog objekta u Gradu Živinice te istakao da je navedena ljetna pozornica jedan od najvećih poslijeratnih projekata u oblasti kulture koja će mnogo značiti građanima našeg Grada i to ne samo za one koji cijene suštinu umjetnosti i kulture, nego za sve građane.

„Projekat ljetne scene u Gradu Živinice je dugo čekan projekat i moći će primiti oko 300 ljudi koji će uljepšati naš Grad, ali i najvažnije, stavit će u funkciju društvo i kulturu. Tehnički nismo imali mogućnosti za ovaj projekat ranije, kako bi se u Gradu u ljetnim i jesenjim danima održavale kulturne manifestacije na najkvalitetniji način. Ljetna pozornica će otvoriti Grad da postane domaćin velikih ljetnih skupova kulture koji se budu održavali ne samo u našem Gradu, nego i u Kantonu i u Federaciji. Sva sredstva za izgradnju uspjeli smo obezbijediti sa viših nivoa, a to sve zahvaljujući marljivim radom putem projekata na kojim je administracija Grada Živinice vrijedno radila i ovom prilikom se želim zahvaliti našoj administraciji.“, kazao je gradonačelnik Grada Živinice Samir Kamenjaković.

„Kada je u pitanju ljetna pozornica, mislim da je ovo jedan od najvećih poslijeratnih projekata u oblasti kulture i mnogo će značiti građanima našeg Grada i to ne samo za one koji cijene suštinu umjetnosti i kulture, nego za sve. Planiramo ovom ljetnom scenom uspostaviti saradnju u augustu sa Sarajevo Film Festivalom, s ciljem promocije, produkcije i projekcije filmova na otvorenom. Također govorim i o predstavama gdje ćemo uspostaviti saradnju sa agencijama i to s ciljem masovnijih okupljanja građana kada su u pitanju koncerti, i to naravno ukoliko nam situacija to bude dozvoljavala. Ovo će biti jedan višenamjenski objekat koji u mnogo čemu može koristiti svim građanima našeg Grada“, kazao je direktor Bosanskog kulturnog centra Živinice Elmir Krivalić. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje