Nedjelja, 14. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Prijem za evropskog viceprvaka u karateu Hamzu Čajića

Preuzmite sliku

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta mr.sc. Zlatan Muratović, danas je, u prostorijama Ministarstva ugostio mladog karatistu Kluba borilačkih sportova “ORKKA” Lukavac, Hamzu Čajića i njegovog trenera Željka Zombru.

Hamza Čajić je na 44. Evropskom prvenstvu u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore (U21) održanom u Sofiji u Bugarskoj u periodu od 17. do 19. februara 2017. godine osvojio srebrnu medalju u kategoriji +76 juniori borbe i time se okitio titulom viceprvaka Europe.

Tokom ovog srdačnog susreta, ministar Muratović izrazio je zadovoljstvo i istakao značaj ovog velikog uspjeha čestitajući Hamzi Čajiću na njegovom sjajnom rezultatu koji je postigao svojim radom, te kazao: “Zadovoljstvo mi je ugostiti najboljeg sportistu, i čestitati na izuzetnom rezultatu koji je plod višemjesečnih priprema i velikih odricanja a sve pod stručnim nadzorom njegovog trenera Zombre.”

Također, ministar Muratović čestitao je i treneru Zombri na dobrim pripremama za održana takmičenja, poželio je nove uspjehe u daljem radu, kao i medalje na predstojećim takmičenjima. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,