Četvrtak, 22. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Premijer Halilagić na kraju mandata: Realizovano svih 18 obećanih mjera iz ekspozea

Preuzmite sliku

Na kraju osmomjesečnog mandata Vlada Tuzlanskog kantona na čelu s premijerom Irfanom Halilagićem realizovala je 18 mjera iz ekspozea premijera, ali i još mnogo drugih mjera kao što su zakoni, standardi, ulaganja – rečeno je danas nakon sjednice kantonalne vlade. 

– Novi saziv imenovan je 28. februara i tada smo prilikom prezentacije ekspozea istakli 18 mjera, odnosno naše prioritete, i evo danas smo u prilici da smo sve što smo obećali, poštujući rokove implementacije, završili i realizovali. Svim članovima vlade, resornim ministrima, čestitam na angažmanu. Imali smo tri nerealizovane mjere, ali evo došli smo do trenutka kada možemo reći da su i one završene – izjavio je premijer TK Irfan Halilagić.

  • Riječ je o, kako je pojasnio, stipendiranju učenika, a u petak se očekuje potpisivanje ugovora. Ovom mjerom, kako je rečeno, nagrađuju trud najboljih učenika i studenta.

    -Isto tako početkom školske godine započeta je podjela besplatnih udžbenika za sve osnovce. Imali smo određenih proceduralnih problema, ali proces se privodi kraju. Mi smo za ove namjene izdvojili skoro 4 miliona KM. I mjera za materijalno-tehničko opremanje MUP-a, Civilne zaštite, robne rezerve u iznosu 15 miliona KM. Aktivnost je pri kraju iako smo imali problema sa složenim tenderskim procedurama – kazao je Halilagić.

    On je zahvalio svim članovima Vlade TK i većini u Skupštini TK.

    – Želim istaći zaista sam ponosan što smo uspjeli promijeniti političku paradigmu u TK na način da smo izašli s konceptom konkretnih obećanja i da smo ih realizovali. Želim potcrtati da je ovo rezultat timskog rada, a naravno da je iza nas bila i skupštinska većina koja nas je podržavala. Ovih 18 mjera nije jedino što je Vlada TK radila. Mi smo donijeli određene zakone, pedagoške standarde, ali i ulaganja u UKC Tuzla sa iznosom preko 20 miliona KM – zaključio je Halilagić. (Fena)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje