Nedjelja, 14. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Predstavnice organizacije Žene SDA uručile bajramske paketiće djeci u domu ‘Bjelave’

Preuzmite sliku

Organizacija Žene SDA BiH je posjetila danas KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja “Bjelave” u Sarajevu, i povodom Kurban-bajrama, uručile paketiće i druge prigodne poklone (voće, slatkiše, knjige o Bosni) za djecu koja su smještena u toj ustanovi.

Pored predsjednice doc.dr.Kenele Zuko, prisutna je bila prof.dr. Sebija Izetbegović, te Đenana Himzanija predsjednica OO Žene SDA Centar i Jasminka Agić predsjednica OO Žene SDA Novo Sarajevo, saopćeno je iz ove organizacije.

Direktor doma Tarik Smailbegović informirao je prisutne o organizaciji i načinu rada te kantonalne ustanove koja brine o djeci bez roditeljskog staranje, te naporima koja ulažu da bi ta djeca osjetila toplinu porodičnog doma i kako bi odrasla u zdravom okruženju i izrasla u poštene i vrijedne ljude, članove naše društvene zajednice.

Prisutni su sa mnogo razumijevanja slušali priču direktora Smailbegovića, i iskazali interesovanje o detaljima koji su bitni za razvoj i odgoj djece te načinu kako da se poboljša rad te ustanove i time doprinese pravilnom razvoju i odgoju djece. Prof.dr. Izetbegović je sa direktorom Smailbegovićem govorila o mogućnostima unapređenja saradnje u vezi sa djecom koja su često pacijenti Pedijatrijske klinike KCUS.

Ovo je još jedna u nizu aktivnosti koje Žene SDA BiH sprovode i time pokazuju svoju društvenu i humanu odgovornost prema zajednici i društvu u kome živimo, navodi se u saopćenju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje