Ponedjeljak, 4. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Predstavljen zvanični video obilježavanja 25. godišnjice genocida u Srebrenici

Preuzmite sliku

U ovom jednominutnom videu htjeli smo novoj generaciji, koja je naviknuta na brzi prijem informacija, približiti historijski kontekst genocida u Srebrenici, istakli iz Memorijalnog centra

Memorijalni centar Srebrenica predstavio je danas zvanični jednominutni video najave obilježavanja 25. godišnjice genocida u Srebrenici, koji je urađen zahvaljujući podršci kreativnog tima “Fabrika“ te je realiziran u verzijama na bosanskom i engleskom jeziku, prenosi Anadolu Agency (AA).

“U ovom jednominutnom videu htjeli smo novoj generaciji, koja je naviknuta na brzi prijem informacija, približiti historijski kontekst genocida u Srebrenici. Naš tim je radio na pripremi tekstualnog sadržaja, te je sve posloženo u ovaj video zahvaljujući kreativnom timu ‘Fabrika’, koji je osmislio idejni koncept i doveo stvar do realizacije. Izuzetno je važno reći kako su svi materijali koje ovih dana puštamo u javnost rezultat kombinovanih napora fotografa, snimatelja, dizajnera, montažera, koji svoj rad daju besplatno i u tome je najveća vrijednost. Ovdje koristimo priliku da se zahvalimo fotografima, novinskim agencijama i medijima što su nam ustupili svoje video i foto sadržaje, te muzičkim producentima koji su nam donirali svoje muzičke izvedbe. Zajedno se sjećamo, i zato vam hvala. Približili smo genocid svijetu, ponovo“, poručili su iz Memorijalnog centra Srebrenica.

Video sadržaji su slobodni za preuzimanje, te ih svi domaći i međunarodni mediji mogu koristiti za potrebe najave 25. godišnjice genocida.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje