Utorak, 7. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Predrag Nešić poručio: Nisam se uplašio

Preuzmite sliku

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Predrag Nešić, čije auto je jutros zapaljeno na parkingu ispred zgrade u kojoj živi s porodicom, za N1 kaže, da ga je jutros u 5:45 sati probudila eksplozija.

“Izašao sam na prozor i vidio sam da moje auto gori, u tom momentu pozvao sam policiju i vatrogasce. Oni su došli na mjesto događaja, ugasili požar. To je sve što sam vidio”, kaže Nešić.

Upitan šta se dalje događalo, da li je davao izjavu u policiji Nešić odgovara: “da, išao sam, davao sam izjavu policiji, oni su me pitali ko, šta, ja ne znam ništa. I najbitnije da istaknem da auto nije bilo kasko osigurano”.

Iako su cijeli dan ispred zgrade u kojoj živi policijski službenici, Nešić kaže, da nije tražio dodatnu policijsku zaštitu.

“Ne osjećam strah, nisam se uplašio”, kaže on.

S obzirom na to da se na zgradi prekoputa parking mjesta, na kojem je gorjelo auto nalazi videonadzor, Nešić kaže: “Gledao sam malo na videonadzoru, u pitanju je Golf 2 bijeli, momak je došao s kapuljačom na glavi, posuo gorivo po automobilu, zapalio i otišao”.

Na pitanje da li smatra da je incident politički motivisan, Nešić odgovara “Ne znam to, majke mi”.

Podsjetimo, paljevina se dogodila rano jutros. Pored Nešićevog, bio je parkiran i automobil njegovog punca Mlađena Boživića, te je vatra je zahvatila i to vozilo. Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo su saopćili da policija traga za piromanom.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje