Nedjelja, 19. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pred oko 5.000 okupljenih: SDP BiH otvorio kampanju u tuzlanskom „Mejdanu“ (VIDEO)

Preuzmite sliku

U kulturno-sportskom centru Mejdan u Tuzli Socijaldemokratska partija BiH ozvaničila je početak izborne kampanje, pred više od pet hiljada simpatizera i članova ove partije.

Skup je otvorio gradonačelnik Tuzle i član predsjedništva SDP BiH Jasmin Imamović, koji je u svom uvodnom obraćanju naglasio da je Tuzla još jednom dokazala zašto se smatra kolijevkom socijaldemokratije u BiH.

 • sdp-mejdan-tuzla33
 • Na skupu su se posjetiocima obratili kandidati za sve nivoe vlasti na predstojećim Opštim izborima, dok je Denis Bećirović, nosilac liste za državni parlament iz Tuzlanskog kantona u svom obraćanju naveo da je opet počela kampanja širenja mržnje i neistina protiv SDP-a.

  „Nije prvi put da protiv nas govore neistine, ali je SDP do sada više puta dokazao da se nikoga ne boji. Stoga, svima ću reći, pred nama je historijska misija ujedinjenja BiH i od toga nikada nećemo odustati“, rekao je Bećirović, istaknuvši kako je najpreči projekt 21. stoljeća povratak svih naroda i građana svojoj domovini Bosni i Hercegovini.

  Generalni sekretar SDP BiH Nermin Nikšić je u svom obraćanju ponovio sve projekte koji su obećani i urađeni tokom mandata aktuelne Federalne vlade, na čijem je čelu.

  „Mnogi nas pitaju šta smo do sada uradili i nije mi mrsko redovno ponavljati sve uspješne projekte koji su iza nas. Ono što smo obećali, uspjeli smo realizirati i pokazali smo da nam se može vjerovati, a to je dokaz da smo na pravom putu i da tako trebamo i nastaviti“, dodao je Nikšić.

 • sdp-bakir-mejdan
 • Prisutnima se obratio i kandidat za člana Predsjedništva BiH Bakir Hadžiomerović, koji je istaknuo da sigurno postoji određeni broj onih koji bi željeli da SDP BiH više ne postoji.

  „Njima mogu reći da SDP nikada nije bio jači i da može biti samo jači. Obećavam vam da ću ući u Predsjedništvo BiH, gdje ću se sa istim žarom, kao i onda dok sam bio novinar, boriti protiv kriminala i korupcije, a to će dokazati da sam stvarno drugačiji predsjednik, kao što moj slogan i govori“, rekao je Hadžiomerović.

 • sdp-mejdan-skup222
 • Pred završetak skupa pristunim se obratio i predsjednik SDP BiH dr. Zlatko Lagumdžija i naveo da je SDP BiH jedina partija u BiH koja iza sebe ima završene konkretne projekte i koji su lako vidljivi.

  „Ako neko smatra da to nije dovoljno, pozivam vas da svako od vas u narednih mjesec dana ubijedi jednu ili dvije osobe da glasaju za SDP i našeg Bakira, vjerujte, to vam neće biti teško. Pokažimo svima kako smo ujedinjeni i kako ćemo raditi da napravimo jednu novu BiH, po mjeri onih koji je danas vole zvati svojom domovinom“, naglasio je Lagumdžija.

  SDP BiH svoju izbornu kampanju nastavlja u nedjelju 14.09. sa skupom u Mostaru.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , , ,