Petak, 23. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Poznat identitet Zeničanina koji je pronađen mrtav u stanu: Bavio se muzikom, živio u Kanadi

Preuzmite sliku

Zeničanin o čijoj je nesretnoj sudbini putem portala Zenicablog saznala cjelokupna javnost u regionu, zvao se Arsen Torlaković i u trenutku smrti imao je 62 godine.

Isti portal dobio je mnogo više podataka o njegovoj sudbini i to od Faika Čička, povremenog saradnika Zenicabloga, koji uglavnom izvještava o aktivnostima Aero-kluba, a ponekad i aktivnostima Instituta Kemal Kapetanović.

“Arsen je posljednje dane i sedmice proveo u dobrovoljnoj samoći, po sopstvenoj odluci. On se već neko vrijeme distancirao od prijatelja i poznanika, vjerovatno je to bila posljedica bolesti od koje je bolovao.

Arsen je bolovao od akutnog Alzhajmera, što ga je postupno odvajalo od rodbine i prijatelja. Rođen u Zenici 1960. godine gdje je odrastao, kao veseo dječak nadaren posebno za muziku”, kaže nam Faik.

 • Završio je Muzičku školu i Muzičku akademiju u Sarajevu. Nakon školovanja se zaposlio u školstvu kao nastavnik muzičkog odgoja.

  Predavao je muzički odgoj u školi u Janjičima i bivšoj osnovnoj školi Sead Škrgo.

  U Zenici se i oženio i radio do izbijanja rata kada je zajedno sa suprugom napustio Bosnu i Hercegovinu i na kraju završio u Kanadi.

  U Kanadi je takođe nastavio raditi u obrazovanju, ali se bavio i sviranjem.

  Njegova ljubav u muzici je bio jazz, tako da je u više navrata aktivno učestvovao na pariškom Jazz festivalu. Snimio je dva CD-a jazz muzike, jedan pod nazivom The Yellow house, a drugi nikad nije objavljen, prema njegovim navodima je ostao na matrici u Kanadi.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje