Četvrtak, 22. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Poziv za prijavu: Alma Ras će finansijski podržati i implementirati projekat značajan za zaštitu životne sredine

Preuzmite sliku

Svjesni činjenice da je kvaliteta okoliša ključna za zdravlje svih nas, odnosno naš odnos prema njoj, Alma Ras odlučila je pokrenuti eko projekat koji će imati pozitivan učinak na kompletnu društvenu zajednicu.

Ova kompanija podržat će udruženje koje ima društveno korisnu ideju, te onaj projekat koji odabere, u potpunosti će finansirati. Prednost će imati ona udruženja čije ideje budu održive i s dugoročnijim pozitivnim efektima. Pozivaju se sve zainteresovane organizacije/udruženja da prijave svoje projekte, a rok za prijavu je do 10. maja, 2021. godine.

Formular možete pronaći ovdje ili na Alma Ras web stranici http://www.alma-ras.com/bs/poziv-za-prijavu-eko-projekta/ a ispunjene prijave pošaljite na email adresu: ekoprojekat@alma-ras.com na kojoj također možete dobiti informacije koje su vam potrebne za prijavu.

Inače, Alma Ras je kompanija koja svoje poslovanje nastoji uskladiti sa zaštitom okoliša. Početkom prošle godine povukla je sve plastične kese iz svojih poslovnica, odnosno zamijenila ih s biorazgradivim i na taj način dala doprinos očuvanju životne sredine. Pokrenut je i projekat razdvajanja i reciklaže, te pravilnog odlaganja otpada u sektoru proizvodnje.

Na određenim lokacijama obezbijeđeni su prostori s adekvatnim spremnicima za odlaganje najlona, papira, plastike, kartona kao i kontejneri za odlaganje elektro materijala. U narednom periodu ovaj projekat će se implementirati i u ostalim gradovima gdje se nalaze pogoni kompanije. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje