Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Potvrđena optužnica protiv vlasnika hotela Jablanica koji je brutalno pretukao radnicu

Preuzmite sliku

Kantonalno Tužilaštvo, preciznije područni ured Konjic, predalo je nadležnom Sudu Konjic na potvrdu optužnicu u slučaju premlaćivanja bivše djelatnice hotela Jablanica Enise Klepo.

Potvrđeno je iz advokatskog ureda Dalipagić-Crnjac, koje je oštećena Enisa Klepo angažovala u ovom predmetu.

Kažu da su iz Tužilaštva ZHK informisani kako je i navedeno, prenosi Hercegovina info.

Podsjetimo, zbog ovog slučaja na ulicu su izašli mnogi građani Jablanice, a u znak podrške Enisi autobusi s građanima stigli su i iz drugih gradova.

Vlasnik hotela Jablanica Amir Džafić, koji ima preko stotinu kilograma nagrnuo je na radnicu, ženu, tešku svega 60-tak kilograma jedan na jedan, jer mu je najavila otkaz.

  • Nije imala nikakve šanse da se brani. Ona je tada ispričala šta se sve događalo kobnog dana. Isto je navela i u Tužilaštvu ZHK.

    “Nismo mogle više da trpimo pritisak i ponižavajuće situacije od strane vlasnika. Mi smo njegovoj supruzi, odnosno direktorici najavile da odlazimo, ali od oktobra. Međutim, zaista nismo mogle više da trpimo situaciju na poslu i najavile smo da odlazimo ovaj mjesec, kada primimo platu za mjesec juli. Kolegica iz prve smjene je to njoj rekla i oni su se naljutili, nisu to prihvatili. Smatrali su da ih napuštamo i da to namjerno radimo u jeku sezone”, govorila je Enisa nakon incidenta.

    Općinski sud u Konjicu zakazao je ročište radi izjašnjenja o krivnji optuženog Amira Džafića za 27. oktobar 2023. godine.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , ,