Srijeda, 29. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Potvrđena optužnica protiv bivšeg delegata i dopredsjedavajućeg Doma naroda Federalnog parlamenta

Preuzmite sliku

Općinski sud u Sarajevu (OSS) potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Jasenka Tufekčića, bivšeg delegata i dopredsjedavajućeg Doma naroda Federalnog parlamenta zbog krivičnih djela prevara u službi i krivotvorenje službene isprave.

Tufekčić se tereti da je od jula 2011. do aprila 2017. godine dok je bio delegat ali i dopredsjedavajući Doma naroda Federalnog parlamenta podnio 355 naloga za službeno putovanje u koje je upisivao neistinite podatke.

Koristio je službeni automobil svoje političke stranke, a u naloge za službeno putovanje upisivao je da dolazi ličnim automobilom, iako u vlasništvu nije imao svoj automobil, niti položen vozački ispit, objavljeno je na službenoj stranici Tužilaštva KS.

– Premda je optuženi imao pravo na korištenje službenog automobila Doma naroda, to je odbio, jer u tom slučaju ne bio imao mogućnost naplate troškova prijevoza, već je koristio automobil stranke i za putne naloge koje je podnio Parlamentu isplaćeno mu je oko 40.000 KM, u kojem iznosu je oštećen Budžet Federacije BiH – navode iz Tužilaštva KS.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje