Ponedjeljak, 27. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Potvrdio MUP RS: Tužilac obaviješten o napadu na mladića u Bratuncu

Preuzmite sliku

Tužilac je obaviješten o napadu na mladića u Bratuncu, na istoku Bosne i Hercegovine, koji se dogodio u petak, 23. juna.

Potvrđeno je to 26. juna iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (RS) za Radio Slobodna Evropa (RSE).

“Bit će podnijeta krivična prijava za nanošenje teške tjelesne povrede”, kazao je dežurni operativni u nadležnoj Policijskoj upravi Zvornik, ističući da ne može govoriti o broju prijavljenih osoba i motivima napada.

Ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Sevlid Hurtić saopćio je ranije u ponedjeljak da je u Bratuncu 23. juna navečer “brutalno i kukavički napadnut mladić Osman Mehanović”.

“Tražim od policije i tužilaštva da hitno uhapse i procesuiraju nasilnike, koji su ovo krivično djelo počinili, prema tvrdnji žrtve, na nacionalnoj osnovi”, naveo je Hurtić.

Kako je naveo Hurtić, “neprocesuiranje nasilnika i razbojnika, dodatno ohrabruje nove napadače da počine slična krivična djela”, te “stvara veliku nesigurnost među povratnicima”.

Povodom incidenta u Bratuncu oglasio se i ministar raseljenih osoba i izbjeglica Federacije BiH Nerin Dizdar.

Uz objavljenu fotografiju mladića, Dizdar je na Facebook profilu napisao da su “nepoznate osobe napale povratnika u Bratunac”.

“Osuđujem svaki vid nasilja nad povratnicima i pozivam istražne organe da blagovremeno reaguju, pronađu počinioce i adekvatno ih sankcionišu”, napisao je Dizdar.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje