Srijeda, 12. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Potpisan Sporazum za realizaciju projekta izgradnje dionice autoceste Tuzla-Doboj

Preuzmite sliku

Jučer je u kabinetu Gradonačelnika Grada Gračanica potpisan sporazum o saradnji za realizaciju projekta izgradnje dionice autoceste Tuzla-Doboj.

Nakon inicijalnog sastanka, održanog u Lukavcu 11. marta, predstavnika lokalnih zajednica Grada Doboja, Opštine Petrovo, Općine Doboj Istok, Grada Gračanica i Grada Lukavac, sa ciljem uspostavljanja osnova saradnje za realizaciju projekta izgradnje dionice autoceste Tuzla -Doboj, planiranja koridora trase autoceste i određivanja lokacija zajedničkih tačaka autoceste na liniji razdvajanja entiteta Federacije BiH i RS, nastavka realizacije projekta regulacije i uređenja korita rijeke Spreče, nizvodno od ranije regulisanog korita rijeke Jale, kao vodotoka prve kategorije koja protiče teritorijom oba entiteta, održani su još dva sastanka i to u Lukavacu i u Doboju, na kojima su sumirani rezulatati aktivnosti poduzetih prema nadležnim institucijama i utvrđeni prioriteti djelovanja u narednom periodu.

  • Krajem mjeseca marta, u skladu sa zaključkom sa prvog sastanka, svim učesnicima navedenog sastanka je, od strane Grada Lukavac, dostavljen radni materijal Sporazuma o saradnji na razmatranje i dostavljanje prijedloga i primjedbi na isti.

    S obzirom da nije bilo značajnijih primjedbi, Sporazum su danas u Gračanici potpisali gradonačelnik Gračanice Nusret Helić, gradonačelnik Lukavca Edin Delić, načelnik općine Petrovo Ozren Petković, Fahrudin Delić pomoćnik gradonačelnika za prostorno i geodetsko uređenje i zaštitu okolice Tuzle, Abdulah Hrnjičić, pomoćnik načelnika za prostorno i geodetsko uređenje općine Doboj Istok, prenosi Radio Gračanica.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , , ,