Subota, 2. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Posljedica korona virusa: Preminule dvije pacijentnice u Prijedoru, gradonačelnik u samoizolaciji

Preuzmite sliku

Zamjenik gradonačelnika Prijedora Aleksandar Miljuš izjavio je danas da su u posljednja 24 sata u tom gradu preminule dvije osobe kod kojih je evidentiran virus korona.

On je izjavio novinarima da su gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković i član Štaba za vanredne situacije grada Prijedora Zlatko Ritan u samoizolaciji, nakon što su bili u kontaktu sa osobom kod koje je potvrđeno prisustvo virusa korona, piše Fena.

Vršilac dužnosti direktora bolnice u Prijedoru Mirko Sovilj pojasnio je da je u srijedu u toj zdravstvenoj ustanovi iznenada preminula pacijentica, koja je na Covid odjeljenju liječena sedam dana.

“I pored činjenice da se radi o šezdesetšetogodišnjoj pacijentici sa komorbiditetima, oporavak vezano za tegobe izazvane virusom korona je tekao vrlo dobro i bio je očekivan povoljan ishod. Jučer je došlo do iznenadne smrti, pretpostavljamo zbog prestanka rada srca ili, eventualno, embolizacije”, rekao je Sovilj i dodao da je ta pacijentica prethodno liječena na UKC-u Banja Luka.

Umrla je i pacijentica (67) koja je bila na liječenju na odjeljenju onkologije i kod koje nije bilo kliničke manifestacije infekcije korona vurusom.

Od testiranih radnika bolnice u Prijedoru pozitivan je jedan ljekar specijalista. Ranije je kod dvije medicinske sestre u toj zdravstvenoj ustanovi potvrđen COVID-19. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,