Nedjelja, 14. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Poslanik u Skupštini TK uhvaćen u šumskoj krađi

Preuzmite sliku

Izgleda da ni mjesečna primanja od par hiljada konvertibilnih maraka poslaniku u Skupštini TK Fuadu Imamoviću iz Stranke za BiH nisu dovoljna za život pa je uz poslaničku platu zaradio i prekršaj zbog bespravne sječe šume.

 •  

  Naime, od strane JP “Šume TK” DD Kladanj, ŠG Konjuh 16. januara Općinskom sudu u Živinicama podnesen je zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Omera Ivojevića i Fuada Imamovića kao saučesnika zbog toga što su bespravno, bez doznake i odobrenja posjekli i prisvojili dva stabla bukve i jedno stablo jasena.

  Fuad Imamović je inače brat Besima Imamovića potpredsjednika Stranke za BiH i bivši načelnik Općine Kladanj.

  Nakon objave ovog članka na mail nam je ubrzo pristigao i demant Fuada Imamovića koji u nastavku prenosimo:

  U cilju istinite informisanosti građana, a u vezi vašeg teksta objavljenog u vezi imena mog i povezanosti sa krađom šume želim da obavijestim javnost.

  Prije svega ističem da nemam nikakve veze sa ovom prijavom i ovom prouzrokovanom štetom od 54,73 KM(pedesetčetiri KM i 73 KF). Ovde želim istaći da torturu koju emituju neki moćnici koji upravljaju Javnim preduzećem Šume TK-a kontinuirano prolazim već duže vrijeme. Montaže, pritisci, blaćenja i drugi oblici pritiska na mene su već više od 5 godina. Razloga je puno a nabrojat ću neke:

  Ne želim da se dogovaram na račun prirodnog bogatstva i interesa Općine Kladanj.

  Ne uzimam niti dajem mito.

  Želim zakon o šumama kojim će biti zaštićena prirodna bogatstva, a ne grupa moćnika koji terorišu cijelu Općinu Kladanj- njene privrednike i građane.

  Ne želim da prihvatim da Direktor nakon srednje škole uposli oba svoja sina a na desetine RVI i njihove djece ne mogu ni prikučiti ovoj firmi, djece poginulih boraca ARBiH i demobilisanih boraca.

  Ne mogu da prihvatim da na čelnim pozicijama u ovom Javnom preduzeću sjede kriminalci.

  Stalno upozoravam na ove nezakonitosti, a u isto vrijeme imam i pritiske od kriminalizirane grupe iz ovog Javnog preduzeća.
  Pritiske koje provodi nekolicina nad masom u Kladnju nije moglo izdržati oko 1000 stanovnika koji su se u zadnje 4 godine odjavili iz Kladnja, a mnogo ih je više koji su otišli a nisu se odjavili.

  Ne znam razlog što niste objavili i donji dio ovog dokumenta jer u tom slučaju ne bi bio potreban moj demant. Čovjek koji je meni ovo pakovao (Direktor Reuf Avdibašić) danas je stanovnik Kozlovca u Tuzli, a uhapšen zbog primanja mita prije 3 dana. Napominjem ja sam 2013 godine kao član NO ovog preduzeća istog smijenio sa pozicije Direktora jer sam bio obaviješten o njegovim nezakonitim radnjama, ali su ga na žalost ponovo vratili na tu poziciju oni kojima je odgovarao.
  Žao mi je što se klikerom pokušava sakriti planina. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,